Jag är förälskad

image26Jag är förälskad

Kan man bli annat än kär i denna ljuvliga lilla varelse? Här ligger hon i min resväska och tuggar på lite smått och gott som hon kommer åt. Vad månde bliva av denna lilla dam.  Charmig söt och målmedveten. Var det så här jag tänkte om barnen när de var små också?att de var de mest charmiga  och fantastiska som fanns på denna jord, jo det var det och det är de fortfarande. JAg kommer ihåg när nummer två skulle komma och jag hade funderingar om de skulle gå att älska ett till barn så mycket som det första? Å det gick ! Det kändes nåt liknande när vi hämtade Litzie. Kommer hon att få lika stor "hjärtplats" som den stora hunden och det får hon! Å vilket stöd från hennes uppfödare!! Kanon
Dags för sängen
Tjingeling

datorhaveri

är inte ett dugg kul!Tur att jag bränt nästan alla bilder och flyttat över resten till usb minne. Sen är det inte heller klart att det är ett haveri. Det känns bara så när det inte fungerar.
Lämning av lilla vooven har gått mycket bra. Ca 1 timme har hon varit utan människa och med hund. TRor faktiskt inte att hon var vaken många sekunder efter det att vi lämnat huset
Idag har vi fått oss en rejäl skogspromenad Molle och jag. LIte snö i skooterspåren gjorde att pulsen fick rejält med fart, på mig alltså. Molle är fullständigt oberörd och hoppar som en gazell i djupsnön efter allt som rör sig. Vilken fysik! Lite apporteringträning efter det som gick ganska bra.

Lilla Litzie är dag 9v. Det har hon firat med att stå på klippbordet och fått pälsen runt halsen friserad, lägg till halsbandsträning med, ett otroligt trendigt halsband i orange och brunt, så är dagen fullbordad eller?
Dags för matning
Tjingeling

Jag saknar Stig Strand

Han har förmågan att att med sitt engagemang och kunnande göra en slalomtävling vansinnigt spännande och intressant. Idag upplevde jag tävlingen som en tremil när man kommer in i programmet ungefär när det 20 första redan kommit i mål, alltså fullständigt ointressant.
Vilken underbar dag för promenad och lite träning med den stora hunden -6 bara ja, visserligen lite vind som i mitt tycke är skön mot ansiktet. Det ska kännas att man har varit ute.
Fjärrdirigering stod på programmet. Det funkar bra , kommandona sitter nu gäller det att hitta en nivå så att inte ivern är så stor. Åh nu kommer jag ihåg att jag har glömt att anmäla oss till lkl 1 tävlingen i mars. Får göra det imorgon.
På väg tillbaka hemåt slår det mig att jag har en champion i vardagslydnad. Vilken kanonkille! Han går oftast utan koppel,när vi möter någon i skogen så stannar han tittar på mig och kommer springande tillbaka. Enda gången jag väljer att koppla honom är när den mötande är en engelsk springerspaniel. Han ÄLSKAR engelsk springer spaniel, han tror att han är en sån! Hans uppfödare har även denna ras och Molle "bodde" hos dem under en semesterresa som vi gjorde. Lars(hund) som då var knappa två år tog väl hand om honom och det har satt sina spår.
Lika väl som han blev omhändertagen av Lars tar Molle hand om sin "lillasyster". Vilket tålamod!
Han har grävträning varje dag i snödrivorna.Litzie gjorde ett litet misstag idag och kastade sig ner från en driva till det hon förmodade var fast mark och försvann! Upp kom hon som ett skott snabbt upp på drivan igen och en ny dykning. Jag skrattade hjärtligt, efter 10 minuters bus i snö sprang hon till bron hoppade de tre trappstegen upp satte sig vid dörren , gnällde och ville in. Hon sov mitt på kökgolvet i flera timmar, helt slut den lilla damen.
Ja, så var semestern slut och dags att gå till jobbet igen imorgon. Det är inte kul att lämna en liten valp ensam. Undrar vem det är värst för?!
Dröm sköna drömmar

lördag 24 februari

Tänk att ligga i sänhgen , dricka kaffe och lösa melodikrysset kan kännas som en extrabonus? Ja, med tanke på att sömnen inte varit alltför god under natten så är det kanske inte så konstigt. Jag kan dra mig till minnes hur det var när barnen var pyttisar och vaknade flera gånger / natt för att äta. Småvalpar behöver inte äta om nätterna, som tur är, nej det är behov av närhet och värme som dom söker. Det är betydligt enklare att lägga handen i korgen som står bredvid sängen så att hon nosar på den och snabbt somnar om.
Jag vet att jag hade tänkt prova ha henne i en bur under natten! Jag tyckte det lät så fiffigt när min uppfödare berättade om det. Nä, funkar inte.
Jo, säkert för hunden men inte för mig.
Det är en tuff tjej som flyttat hem till oss. det tog henne ca 5 sek att forcera kompostgallret för att nå friheten på andra sidan. Fram med stolar mot gallret , nu skulle hon inte klara det! jaja, Jag kom efter 5 minuter och vem möter inte i hallen med en glatt viftande svans, Litzie förståss.

För  Molle har det lugnat ner sig och han har anpassat sin lek så det passar henne. Vilken kille han är!
Idag på vår skogspromenad träffade vi vår valpkursinstruktör och vi pratde en massa hund förståss. Hon avslutade med att säga  -Åh så fin han är och jag blev alldeles varm i hjärtat. Det är roligt när en utomstående ser det fina i min hund och dessutom säger det.
Svärmorfamiljen har varit på besök. I den ingår en mysig dvärgschnauzer kille som är Molles favvokompis. Dom leker,leker och leker. Det är ingen annan hund som han leker så bra med som den.

Dags för middag och ikväll blir det bubbel både i glas och kar. Vi ska fira vårt spa som dagen till ära har fått en kristallkrona i taket.
Tjingeling

Litzie

Litzi 5v


I tisdags flyttade Tiny Tuft's Letizia di Leon , Litzie, hem htill oss. På bilden är denna bedårande lilla varelse 5 v.

Molle

Molle
Jag vill presentera mina två hundar. High Score Armani som går under namnet Molle är en Lagotto Romagnolo kille som nu har kommit upp i den aktningsvärda åldern av 2,5 år. En härlig arbtesmaskin som är med på allt älskar att bada och hgillar inte att åka bil. Båt och snöskoter är betydligt trevligare att ta sig fram med enligt honom.
Så här söt var han när han kom till oss 8 veckor gammal

mums för en vän

karamell

Så här gott känns det i kroppen när jag ringer min vän och hon "släpper" revbenspjällen som är tänkt som familjens middag för att hjälpa mig att göra en blogg. Det är härligt.