Utställningsträning med krullisar

tr?ff och tr?ning

Ja, så har då träningen i vänstervarv avslutats och vi står inför den
svåraste av svåra uppgifter.
Att alla hundar ska sitta och titta på kamerakvinnan .
Det hade gått betydligt bättre om inte lilla Litzi stört ordningen.

Vilken gåva det är att lära känna nya människor och fyrbentingar.
Tack för en helmysig eftermiddag.

Föräldraparet har äntligen kommit hem och den "naturliga" ordningen är återställd.
Det är tryggt och roligt att de är på plats igen.

Sonen ska skriva ut ett föredrag om dykning på engelska (föredraget alltså inte dykningen)
och behöver datorn så.
Godnatt

Snö sol och mys

juicepaket

Vad gör man inte för ett tomt juicepaket. Litzi har fått ett nytt smeknamn "Kajsa B höjdhopparn"

Litzi i vila

Ja det är lite jobbigt att springa runt. Alla behöver vila.
Jag har haft besök under helgen. Piteå visade upp sig från den bättre sidan.
Sol och hyfsat skoterföre.
Det är roligt att få bjuda på nya upplevelser. köra skoter, grilla korv,
äta ren, löjrom och alterdalens rabarber lakrits marmelad.
Ja, det sista var en kulinarisk nyhet för oss alla i familjen som jag inte tror upprepas.
Har nån smakat detta märkliga?

SLRK (Svenska Lagotto romagnolo klubben) har haft årsmöte och jag har fått
rapport från både Luleå och Skåne. Dom flesta på mötet verkade nöjda
och glada över den nya styrelsen.
Jag ser fram emot kommande år och nya styrelsens arbete.
Nu är vi hur som helst otroligt trötta, hundarna har sovit sen vi kom hem
med bara en kort vakenstund för mat.
Ja. Litzi sov i min jacka hela vägen hem från stugan, hon kilade in sitt lilla blöta huvud under min haka och somnade sött.
precis vad jag tänker göra nu
Godnatt

Uti skogen finns det........

Uti skogen

rådjur. Ja nåt är det i alla fall som Litzi spanar på.

Litzi är 12 veckor och har fått sin vaccination idag.
Det gick så bra att hon somnade på bordet under tiden
jag och veterinären pratade på om allt möjligt om hund, tryffel och sprutor.

Jag gillar inte när hundägare som jag möter säger är det en hane?
Hur gammal är han?
  och sen kommer Ja, det brukar ju gå bra när de inte är kopplade!!!!
Det är nu mina varningsklockor ringer
 Är hunden elak ? Har föraren ingen koll eller?

Vi har träffat ett sådant ekipage några gånger i skogen och den enda gången
båda var lösa gick det inte bra.
Hunden sprang rakt på Molle och högg mot honom.Jag sprang fram skrek ,
och slog honom med handsken i skallen. Hunden backade och sprang till sin husse.

Idag var det samma sak igen med skillnad att jag sa
var snäll och koppla hunden för det har inte gått bra tidigare!
Hundföraren  (kvinna denna gång) säger
Ja han ska som fostra alla hundar han möter!

Va! Inte min tänkte jag. Det syntes säkert i mitt ansikte att jag inte uppskattade mötet.

Min sambo kommenterade berättelsen med Om du varit indian skulle du ha hetat  Twoface!
antingen :) eller =(     (jaja det är väl kärlek det också)

Godnatt

Mysdag eller.......

mysdag

.. så har matte vinterkräksjuka.
Så är det ! Inte kul eller förresten det händer mig ungefär 1 gång vart 20:e år och dessutom drabbas jag aldrig speciellt hårt. Den här gången är jag lite matt, knäsvag och övriga detaljer känns som att det blir för mycket information  så det lämnar jag till fantasin.
By by by dags att gå!!!!!

Söndag 18 mars

eld
 
Jag vaknade till en underbart solig dag och när jag tog ut hundarna  (i morgonrock) Kändes det hlet rätt att åka ut i vårsolen och mysa vid lägerelden. Idag fick Litzie följa och för första gången åka skoter. Hon satt innanför min "michelindunjacka"  när vi körde iväg över isen. Till en början sprattlade hon lite men lugnade sig ganska snabbt och accepterade oljudet och "fängelset". Svärmorsfamiljen var redan på plats och var i full gång med både eld med ved och grill.
På menyn idag stod det stekt palt, sidfläsk, korv av falutyp, och hamburgare en termos fyld med kaffe, dock ej Zoega's.
Våra goda vänner kom ut och delade inte bara maten utan en härlig dag att minnas till sommaren då regnet står som spön i backen ...?!?
Det är inte utan att de hettar i ansiktet eller som min kära mor skulle ha sagt  " jag förstår inte att det hetttar i ansiktet+ Har jag fått nå färg?" Puss mamma
Godnatt

Bella BIS

Bella BIS


Stort Mega Grattis till Bella och hennes fantastiskt duktiga matte som på inoff.utställning i Boden under lördagen blev Best in show - valp . Vilken dag!

Jag har haft helt otroligt roligt.  Traffat många fina lagotttovovvar och deras ägare. Vi hade en egen "lagottohörna" där vi verkligen fick tillfälle att prata vovve och allt annat mellan himmel och jord. Vi hann prata mycket för det var en otrolig mängd hundar som deltog, ca 150 i valpklass 1 och  2., så det blev en lång väntan innan det var dags för lagottovovvarna Jag trodde i min enfald att vi skulle vara hemma vid 15-tiden men icke.
Bella blev BIR och brorsan Lennox BIM ,vilket par!!! Tyvärr har jag inget snyggt foto att sätta in på honom. Ni förstår Molle är morbror till dessa två snyggingar så vi klappar händerna lite extra. 
 Dessutom blev Bellas kompis Smilla (jack russel) BIR så glädjen stod i högt i tak inär bi lämnade Boden. Tänk vi åkte i samma bil som en BIR och BIS hund.  "ooooooootrrrroligt" roligt.
Lilla LItzi var en tålmodig utsällningsbesökare. Ja hon fick inte komma in bara insupa atmosfären och då och då komma ut och springa runt  lite. Hon blev förståss beundrad av många till mattes stora glädje förståss.Som sagt vilken mysig och rolig dag.

Molle och Litzi

Molle och Litzi

idag har det varit en dag full av aktivitet för vår lilla tjej. lite finputsning av pälsen. Jag ska erkänna att hon ser inte direkt snygg ut. Det är saxens fel!Den tuggar sig igenom pälsen. Den lilla är inte lika bedårande söt längre. Det måste bli en ny sax!
På bilden leker hundarna någon sorts attack lek. Den ene ligger ner och den andre rusar runt som ett tok tills den till slut hoppar på den liggande. Då är de dens tur att springa runt som ett tok för att till slut anfalla! Det ser kul ut och jag får verkligen skratta gott..
Aproå gottt skratt så var det nog det mina grannar fick i morse . Jag var ute med vovvarna i morgonrock, gamla skor som är mycket halkiga och av någon outgrundlig anledning skinnhandskar.
Mot vår granne på baksidan är det en liten mur, alltså vår tomt är högre upp än deras ca.70 cm. Jag tog hundarna på baksidan för att jag gick ut i bara morronrock och skinnhandskar??? Tror ni inte att den lilla råttan hoppar ner på grannens tomt och när hon upptäckte att hon inte kom upp satte hon igång och skrika som en liten gris.Eftersom de regnade igår kväll och sedan frös på var det "lätt" halt när jag försökte ta mig fram till muren.
Jag övervägde två alternativ  att hoppa ner och lyfta upp hunden eller att locka henne till nästa granne ( där muren blir lägre) Tanken på att strutta runt kvarteret i morgonrock kändes inte ett dugg lockande  därför valde jag alternativ ett.
Hoppade graciöst ner och fick snabbt upp hunden på vår tomt. Därefter var tanken att lika graciöst ta mig tillbaka på upp på muren.Icke , för halt en fot gick bra men när jag försökte få upp den andra så gled den bara iväg och jag var tillbaka på ruta ett. Vig som ett kylskåp är en bra beskrivning. Grannarna satte säkert kaffet i halsen när de såg synen av en morgonrocksprydd kvinna med skinnhandskar som kravlade sig upp på alla fyra med skorna fulla med snö och morgonrocken allt annat än stängd!
Ja livet har många överaskningar att bjuda på.

Lkl 1

195484-16

Ha. Jag är stum, så det är bra attt jag har ett tangentbord att använda. Jag surfade in på SLRK's webbsida (Svenska lagotto romagnolo klubben) och läste dagordningen för årsmötet fortsatte in på årsbästa gick igenom bästa tik, bäste hane,( Litzi's pappa Gillenias Leon är 2:e bäste hane)  o.s.v och kom så småningom till Bäste lydnadshund 2006. Jag skummar igenom för att se vad hund nr 10 hade för procent och tänker, Ja nära var vi att hamna på 10 i topp listan.oops där står det  nr 7 High Score Armani  72,16%  av max poäng.det är ju min hund Jippi  vad glad jag blir.
Bilden är från vår 2:a tävling i Luleå och det ni ser är ställande under gång. Fotograf ärTito's husse, Förlåt jag kommer inte ihåg ditt namn.
Nu blir det nya tag med träning och tävling.
Litzi och jag har bråkat idag. Hon tyckte inte om att bli klippt så hon protesterde högljutt och sprattlade som en fisk för att komma undan.Jjag var nästan nära att ge upp, då hips vips sätter hon sig och sitter hela tiden utan en enda protest. Belöningen blev stor, många godisar och kramar. Koppelträningens andra dag har även den fungerat fantastiskt bra . Hon tuggade väl bara sisådär 20 gånger på kopplet mot förra gångens hundra men framförallt följde hon med mig utan protester.
Dottern och jag har övningskört idag, ja hon har kört och jag har övningsåkt. Mina dagars upphovs blommor behövde en skvätt vatten så det blev en alldeles lagom biltur för mig att övningsåka. Kul tycker jag det är  nu .....Första gångerna var det lite pirrigt men nu är det ok och jag kan lätt vänja mig vid att bli skjutsad, inga problem.
Sambon är på Hamburger Börs och njuter av nåt trevligt som jag inte vet vad och jag är väldigt glad att jag får vara hemma.
Godnatt

Tisdag 13 mars

replek

Kamphundar kan man kanske inte kalla dessa två men en kamp har dom och även om utgången verkar självklar så är det inte alls säkert att den stora vinner. han är lite för snäll. Idag har hon bitit till i de allra heligaste för en hanhund, två gånger.

Lagottolek

Tänk när barnen var små ville jag att de inte skulle växa så fort. Jag ville hinna vara med och se och uppleva deras utveckling i minsta detalj. Nu känns det likadant med hundvalpen , det går alldeles för fort!
Jag funderar på att skämma bort henne riktigt mycket (så hon blir riktigt odräglig) Hon är ju så bedårande. Ja, ja fundera går ju. Det är tur verkligheten är en annan jag är inte så bra på att ha odrägliga hundar.
Dags för lilla kvällsturen. Go'natt

Från fjäll till kust

Fr?n fj?ll till kust
 Jippi Jag har har ramlat tre gånger det är rekord! Efter det köpte jag hjälm. Jag gillar verkligen att ha hjälm, min nya är till och med snygg. Det tyckte inte sonen  förståss.
Sambon köpte också hjälm med lurar för mp3 spelare. Han lyssnade och löste en del av melodikrysset i liften, inte särkilt socialt men coolt. Vilken fantastiskt skön helg med aktiviteter och middagar som är som en dröm.
Tack barnen för att ni tagit hand om hundarna så jag har fått ha det så här skönt.

Vi drar till fjällen......

och hoppas på kanonväder och nysnö?!?!

Inkallning

I kväll har Litzie inte skött sig! När husse skulle hämta mig från ett möte så kom inte Litzie när han kallade på henne!!!! Hon sprang under släpet och bron och var inte ett dugg intressserad av att gå in. När jag sen kom hem blev det lite mat och en sväng ut innan det var dags för sängen. Den stora hunden galen och springer som ett tok runt, runy,runt . Den lilla efter lika galen och in på grannens uppfart och sen som en skållad råtta ut på vägen!!!!!!Var fanns Matte? Jo en halv meter ifrån när allt startade och efter en halv sekund 25 meter efter!! 
Sambon sa med upprörd stämma  hon kommer inte när man ropar på henne!  Jag kan bara hålla med
Vi ligger efter i träningen med andra ord eller rättarre sagt jag ligger efter med träningen.
Livet är härligt

Tjejdag

Idag har vi haft en fantastisk "tjejdag". När jag kom hem från jobbet stod skotrarna framkörda, tankade och klara, ryggsäcken var packad med både korv och mackajärnsmackor. Idag kom vi till och med ihåg att lägga järnen i packlådan. Inte min frötjänst utan tjejernas! Vädret var det allra bästa -5, strålande sol  och nästan ingen vind. Vi styrde mot stugan och idag var det lite färre människor ute på isen. Väl framme gjorde vi upp eld och värmde  årets första varma mackor  och de smakade gudomligt! Mitt i allt dettta goda brast vi ut i  Sanne Nielsens bidrag i melodifestivalen     livet börjar här och nu......... och vi sjöng den igen och igen. Vilken härlig tjejdag vi  har haft. På väg tillbaka till civilisationen funderar jag i skotermullret hur det kan komma sig att jag som är sån fegis vågar fara iväg utan sambon med skoter? Jag tänker på min bästis under tonåren hon var aldrig rädd för motorer. Det var med henne jag tjuvkörde moped i skogen som 13-åring och spanade efter mc-killar. Inte så mycket för killarnas skull utan mest för att  få åka. Tack kompis för att du spillde över din orädsla för "det farliga".
Ja, som sagt en härlig fantastisk dag.
Jag hann shoppa lite också......

Hacke på gång

Hacke p? g?ng...

Tidig söndag morgon upptäcker sambon denna fina hacke 3 meter från huset i full färd med att "kapa" telefonstolpen. Det är vår i luften!
Efter en snabb klippning av Molle packade vi ryggan och åkte på utflykt . Elden är på gång och Molle väntar på korven.

Molle


195484-12

Hur svårt kan det va! Tjorva inte till det så mycket, korv är gott kall. Kom nu husse!

Molle huvud
Underbart med utflykt.. Nu kan det bara bli bättre och bättre.

På klippbordet 9v

P? klippbordet 9v

Kan nån rädda mig från detta elände!
Litzie på klippbordet för första gången.

Litzie p? bron 9v


Nu känns det betydligt bättre. Här uppe har jag full koll på "storebror"

Litzie på äventyr

Litzie p? ?ventyr

Inkallningsträning. Nu råkar det vara så att Lilla vasaloppet gått av stapeln och det har serverats blåbärssoppa och  bullar. En del barn äter inte upp hela bullan och då hjälper Litzie till. Hon gräver fram det som har gömts i snön och smaskar glatt i sig Det betyder också att matte får vänta en liten stund!!

en underbar lördag

Äntligen är vädret så bra att skotrarna startas, kaffet kokas, mackajärsmackorna bres och allt stoppas i ryggan för att vi äntligen ska åka ut på vår första tur till stugan detta år. Liten vovve får vara hemma och den stora som inte alls tycker om skoter hoppar villigt, inte glatt men villigt upp och placerar sig mellan mig och sonen i väntan på avfärd. Isen har ett mjukt täcke av snöoch det är underbart trots, oljud och avgaser. Väl framme blir vi mottagna av svärmorfamil och svägerksafamilj med hundar. Jippi stekt pannkaka och mackor  (dock inte i mackajärn dom blev kvar hemma) på murikka. Nu är våren på väg! Min favoritvår, den med strålande sol och snö. Molle springer som en tok och får massor med extra mat pannkaka som någon kastar i snön , mackor som ingen orkar. Det goda livet, så är han Italienare också!
Månförmörkelse avslutar lördagskvällen